6. veebruar 2010

Kodulaenu intressitagastus on sotsiaalabi

Olgu kohe hakatuseks öeldud, et mul pole ühtegi kodulaenu. Ausalt tuleb tunnistada, et kavatseksin küll paari aasta pärast või nii laenu võtta – pere on suur ja hädasti on vaja suuremat elamist küll. See, et lastega pered lausa vajavad suuremat elamist, on ka üks teema, mis on kogu kodulaenu tulumaksutagastuse teemas seni täiesti tähelepanuta jäetud.
Nimelt on arenenud riigi tunnuseks muuhulgas, et riiklike mehhanismidega soositakse peredele sobiva eluaseme leidmist. Ja kuna riigid peavad enamasti vajalikuks sotsiaalselt keerulisemas olukorras olevate inimeste abistamist, siis on eluasemepoliitikas kaunis tavalised abinõud, mis soosivad noortel või lastega peredel esimese kodu või suurema kodu soetamist, eakatel inimestel kas olemasoleva kodu kohandamist uutele vajadustele või sobivama kodu leidmist ning tühjeneva rahvastikuga piirkondades osaliselt tühjaksjäänud majade elanikele uue kodu leidmist. Eestis on kõik need vajadused olemas: kui perre sünnivad lapsed, on vaja suuremat kodu. Kui aastaid on väärikalt kogunenud, siis ei saa mõnikord enam trepist käia, on vaja kohta rulaatorile või lihtsalt väiksemat ja jõukohasemat elamispinda. Sageli on uue elamispinna oma vanematele ostnud tänased keskealised, kes on vastavalt ka laenuvõtjad. Ning Maardu maja koos oma tühjade korterite tõttu kinnikülmunud kanalisatsiooniga pole kindlasti ainus traagiline näide inimeste kannatustest, kes on sunnitud elama omas kodus ebainimlikes tingimustes ja väärivad tuge uue kodu soetamisel.
Inimene ei jookse kodu ostma siis, kui tal selleks vajadust pole. Buumiajal juhtus ilmselt nii mõnii loll otsus küll sündima, kus pähemääritud laen, üldine massipsühhoos ja aktiivsed reklaamikampaaniad nii mõnelgi pea segi lõid ja koduvahetus võeti ette ilma tungiva vajaduseta. Kes buumiajal üleüldse esimese oma kodu soetas, seda ei saa süüdistada – arvestades üldist eluasemeturgu võib pidada inimese vajadust oma kodu järele siiski täiesti normaalseks sotsiaalseks vajaduseks. 
Eluasemelaenu intressidelt tulumaksu tagastus pole seega enamikel juhtudel tõhipaljas lõbu, mille võiks niisama heast peast maha kriipsutada, vaid oluline sotsiaalne meede, mis aitab inimesi, keda riik peaks niikuinii aitama. See, et koduostjate seas on inimesi, kes laenu võtsid puhtast mõtlematusest või pelgast edevusest, ei tee toetusmeedet kehvemaks või vähem vajalikumaks. Kui riik hakkaks nüüd näiteks sõeluma, et kes vajas tegelikult uut kodu ja kes mitte, siis läheks 130-140.000 perekonna läbikaalumine rumalalt kalliks tegevuseks ja poleks ka sisuliselt adekvaatne tegevus. 
Eluasemelaenu intressidelt tulumaksutagastus on iseenesest väga tagasihoidlik riigipoolne toetusmeede, sellele peaks lisanduma veel koostöös kohalike omavalitsustega  maamaksusoodustus lastega peredele. See oleks oluline lisaks sotsiaalsele õiglusele ka näiteks rahvatervise seisukohalt – meist oluliselt paremate tervisenäitajatega riikides soositakse lastega pere elamist aiakesega ja väljas mängimise võimalustega majas, kus reeglina on ka maalapp suurem ja maamaks muidu hingenööriv. Eraldi on vaja riiklikku või kohaliku omavalitsuse tuge sunnitud „ümberasujatele“ – nii uutes põllupealsetes pappmajapiirkondades, kus näiteks müüdud on vaid paar maja ning nende majade elanikud kannatavad elementaarsetegi teenuste puudumise käes kui ka tühjenevates nõuka-aegsetes majades, kust osad elanikud on juba välja kolinud ja kohalejäänud on tõsises hädas. Viimastes näidetes oleks meil lihtne õppust võtta endise Ida-Saksamaa kogemustest, kus pärast müüri langemist jäid pooltühjaks ridamisi suuri kortermaju ning kus suudeti läbimõeldud programmide ja abirahade toel inimesi kokku asustada. Ka Eestis näeme üha rohkem igavesti pimedaid aknaid, ning see tendents seoses rahvastiku arvu vähenemisega ju aina süveneb. Kolmas juba nimetatud toetustvajav seltskond on eakad, kes maamaksusoodustust küll ainsatena juba osades omavalitsustes saavad, mõnel pool on rakendatud ka väikeseid toetusi elamispinna kohendamiseks eakohaseks. (Iseküsimus on muidugi, et maju tuleks algusest peale projekteerida selliselt, et need sobiksid igas vanuses inimestele elamiseks). 
Eestis on eluasemelaenu keskmiseks suuruseks pisut üle 700.000 krooni, kui võtta aluseks tänases Päevalehes toodud statistika. Koos omafinantseeringuga tähendab see, et enamus inimesi on ostnud ikkagi buumi mõistes suhteliselt odavaid ja ilmselgelt veel liiga väikeseid elamispindasid. Tegelikult võiks pidada mitte luksuseks, vaid normaalseks püüdlusi, et igal lapsel on oma tuba ja et muutunud töömustreid arvestades ka täisealisel töövõimelisel inimesel on 3-toaline korter (magamistuba, elutuba, kabinet). Meie sotsiaalsed „põhjendatud normatiivpinnad“, mis on 18 m2 inimese kohta pluss 15 m2 pere kohta, võimaldavad tegelikkuses magada ja toas ümber pöörata, aga mitte näiteks töö ja pereelu ühitamist, sotsiaalset suhtlust, igale pereliikmele „oma ruumi“… Lisaks tuleb tähele panna, et rikkad inimesed eluasemelaenuga reeglina ei jända. Eluasemelaen on tüüpiline „näpistan-kõhu-kõrvalt“ lahendus inimese ühe põhivajaduse – oma kodu hüvanguks ja seda reeglina peredes, kus absoluutselt iga kroon arvel. Meenutagem ka, et intressitagastusel on ülempiir, seega ei aidata ülisuurte laenude võtjaid.
Kokkuvõttes olen päris kindel, et eluaseme intresside tulumaksutagastus on oma olemuselt sotsiaalne riigipoolne toetusmeede ja peaks sellisena jätkuma. Alternatiiviks lõpliku õigluse nimel oleks ehk vaid mõne segmendi ilmajätmine vastavast toetusest, kuid praktikas kujuneks sõelumine ise kallimaks ja võiks kõne alla tulla vaid uute laenude võtmise puhul. Või kuidas Sina arvad?

28 kommentaari:

  1. Tähelepanu !!!

    minu nimi on Mavis Carlos, i esindaja Aiico kindlustus laenu laenuandja äriühing Brasiilias, anname välja laenu 2% huvitatud määra, kui olete huvitatud võtke see e-post: (maviscalos_laen_laenamine@outlook.com) nüüd oma laenu üleandmine kohe. võite meiega ühendust võtta ka selle vandeadvokaat e-post: amaah.credit.offer@gmail.com ka. meie firma on kunagi valmis üle mingi summa teile alates 5000 € kuni 100.000.000 euro mõni teie projekti oleme kunagi valmis krediidi teid periood 1 või 2 nädal tehing.

    Attention !!!

    my name is Mavis Carlos, i representative of Aiico insurance loan lending company in Brazil, we give out loan at 2% interested rate, if you are interested kindly contact this email:(maviscalos_laen_laenamine@outlook.com)now for your loan transfer immediately. you can also contact us on this barrister email:amaah.credit.offer@gmail.com also. our company are ever ready to transfer any amount to you starting from 5000 euro to 100.000.000 euro for any of your project, we are ever ready to credit you in an period of 1 or 2 week transaction.

    VastaKustuta
  2. Tere kõigile,
    Minu nimi on härra Rugare Sim. Ma elan Hollandis ja ma olen täna õnnelik mees? ja ma ütlesin ise, et kõik laenuandjad, kes päästavad mind ja mu perekonda oma kehvast olukorrast, viitan kõigile, kes otsivad talle laenu, andis mulle ja mu perekonnale õnne, vajaksin ma laenu € 300 000.00, et alustada oma elu kogu, kui ma olen ühe lapsega koos kahe lapsega, kohtlesin selle ausate ja Jumalat kartma, et mees laenuandja, kes aitaks mul laenuga 300 000 eurot, on ta Jumala kartuses mees, kui teil on laenu vaja ja sa maksad tagasi laenu, palun võtke temaga ühendust, ütle talle, et (härra Rugare Sim) viite teid temaga. Võtke ühendust hr Mohamed Careeniga e-posti teel: (arabloanfirmserves@gmail.com)


    LOANI TAOTLEMISE TEAVE VORM
    Eesnimi......
    Keskmine nimi.....
    2) Sugu: .........
    3) Vajalik laenusumma: .........
    4) Laenu kestus: .........
    5) Riik: .........
    6) Kodu aadress: .........
    7) mobiilinumber: .........
    8) E-posti aadress ..........
    9) Kuu sissetulek: .....................
    10) Amet: ...........................
    11) Milline sa siin teid siin on .....................
    Aitäh ja parimate soovidega.
    Saada aadressil arabloanfirmserves@gmail.com

    VastaKustuta
  3. Kas otsite ärirahastust, isiklikke rahalisi vahendeid, kinnisvaralaene, autolaene, üliõpilaste sularaha, võlgade konsolideerimise vahendeid, tagatiseta vahendeid, riskikapitali jne ... Olete õiges kohas ja võtke nüüd lisateabe saamiseks ühendust.

    Misaspp: +917204719376

    E-post: creditmidland@gmail.com

    Midlandi krediidikodu

    VastaKustuta
  4. Kas otsite ärirahastust, isiklikke rahalisi vahendeid, kinnisvaralaene, autolaene, üliõpilaste sularaha, võlgade konsolideerimise vahendeid, tagatiseta vahendeid, riskikapitali jne ... Olete õiges kohas ja võtke nüüd lisateabe saamiseks ühendust.

    Misaspp: +917204719376

    E-post: creditmidland@gmail.com

    Midlandi krediidikodu

    VastaKustuta
  5. Kas otsite ärirahastust, isiklikke rahalisi vahendeid, kinnisvaralaene, autolaene, üliõpilaste sularaha, võlgade konsolideerimise vahendeid, tagatiseta vahendeid, riskikapitali jne ... Olete õiges kohas ja võtke nüüd lisateabe saamiseks ühendust.

    Misaspp: +917204719376

    E-post: creditmidland@gmail.com

    Midlandi krediidikodu

    VastaKustuta
  6. Kas otsite ärirahastust, isiklikke rahalisi vahendeid, kinnisvaralaene, autolaene, üliõpilaste sularaha, võlgade konsolideerimise vahendeid, tagatiseta vahendeid, riskikapitali jne ... Olete õiges kohas ja võtke nüüd lisateabe saamiseks ühendust.

    Misaspp: +917204719376

    E-post: creditmidland@gmail.com

    Midlandi krediidikodu

    VastaKustuta
  7. We have a direct genuine provider for BG/SBLC specifically for lease, at leasing price of 4+2 of face value, Issuance by HSBC London/Hong Kong or any other AA rated Bank in Europe, Middle East or USA.

    Contact : Mr. DARREN C CHENG
    Email:Darrencraig002@gmail.com
    Skype ID: Darrencraig002@gmail.com


    Intermediaries/Consultants/Brokers are welcome to bring their clients and are 100% protected. In complete confidence, we will work together for the benefits of all parties involved.

    All inquires to Mr. Darren should include the following minimum information so I can quickly address your needs:

    Complete contact information:
    What exactly do you need?
    How long do you need it for?
    Are you a principal borrower or a broker?

    Contact me for more details.

    Whatsapp: +19733700521

    VastaKustuta
  8. Tere,

    pakume kahte (2) tüüpi laenu, mis on:

    {1} Isiklik laen
    {2} Kommertslaen

    Asume Saksamaal.

    Minu nimi on hr Elijah. Olen eraõiguslik laenuandja, kes annab eraisikutele ja ettevõtetele laenu. Kas nii paljud pangad on teid tagasi lükanud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või vajate isiklikku laenu? Minu laen ulatub isiklikust laenust ettevõttele. Minu intressimäär on väga taskukohane ja ka meie laenuprotsess on väga kiire. Olen väga valmis tegema kõik teie rahalised mured minevikuks. Kui olete tõesti valmis oma rahalised probleemid lahendama, siis ärge otsige enam ja taotlege täna laenu. Kui olete huvitatud, täitke andmevorm, et saaksin teile esitada oma tingimused. Minu e-posti aadress on toodud allpool: loancreditinstitutions@gmail.com

    LAENUvõtjate ANDMETE VORM

    SINU NIMI..........
    SINU RIIK..........
    OMA HÕPE ..........
    OMA MEREENUS ..........
    TELEFONINUMBER..........
    KUU TULU ..........
    AADRESS ..........
    EESMÄRK ..........
    LAENU TAOTLUS ..........
    LAENU KESTUS ..........

    Minu e-posti aadress on toodud allpool: ( loancreditinstitutions@gmail.com
    ) Ootan teiega äri tegema.

    ==========
    Aitäh
    Hr Eelija

    VastaKustuta
  9. Tere,

    pakume kahte (2) tüüpi laenu, mis on:

    {1} Isiklik laen
    {2} Kommertslaen

    Asume Saksamaal.

    Minu nimi on hr Elijah. Olen eraõiguslik laenuandja, kes annab eraisikutele ja ettevõtetele laenu. Kas nii paljud pangad on teid tagasi lükanud? Kas vajate oma ettevõtte loomiseks rahalisi vahendeid? Kas vajate oma ettevõtte laiendamiseks rahalisi vahendeid? Või vajate isiklikku laenu? Minu laen ulatub isiklikust laenust ettevõttele. Minu intressimäär on väga taskukohane ja ka meie laenuprotsess on väga kiire. Olen väga valmis tegema kõik teie rahalised mured minevikuks. Kui olete tõesti valmis oma rahalised probleemid lahendama, siis ärge otsige enam ja taotlege täna laenu. Kui olete huvitatud, täitke andmevorm, et saaksin teile esitada oma tingimused. Minu e-posti aadress on toodud allpool: loancreditinstitutions@gmail.com

    LAENUvõtjate ANDMETE VORM

    SINU NIMI..........
    SINU RIIK..........
    OMA HÕPE ..........
    OMA MEREENUS ..........
    TELEFONINUMBER..........
    KUU TULU ..........
    AADRESS ..........
    EESMÄRK ..........
    LAENU TAOTLUS ..........
    LAENU KESTUS ..........

    Minu e-posti aadress on toodud allpool: ( loancreditinstitutions@gmail.com
    ) Ootan teiega äri tegema.

    ==========
    Aitäh
    Hr Eelija

    VastaKustuta
  10. TESTISTAMINE KUIDAS MINU LAENU SAAN JURIIDILISEST ALLIKAST (loancreditinstitutions00@gmail.com)

    Tere, ma olen nime järgi proua Judy ja ma elan Jordaanias Russeifa linnas. Ma olen nii palju õnne ja rõõmu täis, tahaksin rääkida Jumala headusest minu elus, pärast nii mitu kuud proovimist saada laenu Internetis ja oli pettus, nii et mul tekkis meeleheitlikult võimalus saada laenu seaduslikult laenuandjalt Internetis, siis näen sõbra kommentaari nimega Tracie Rush ja rääkisin sellest legitiimsest laenufirmast, kus ta sai oma laenu kiirelt ja hõlpsalt, ilma stressita , nii et ta tutvustas mind hr Elijah-nimelise mehega, kes kontrollib firmat nimega Loan Credit Institutions, ja seepärast palusin madalat 2% intressimääraga laenusummat (90 000,00 USD), nii et laen kiideti heaks ja deponeeriti oma pangakontole, mille abil ma suutsin oma ettevõtte käivitamiseks ja arvete tasumiseks laenu saada, seega soovitan kõigil, kes on huvitatud kiire ja lihtsa laenu saamisest, võtke palun nendega ühendust e-posti teel :( loancreditinstitutions00@gmail.com) VÕI WhatsApp: +393510483991 saate mis tahes vajalikku laenu d täna,
    tänan teid, kui lugesite minu elu suurimaid tunnistusi.

    VastaKustuta
  11. Ma tahan hinnata daltonit mulle laenu andmise eest. olen mitu korda pettunud, et saada laenu. kuni ma mõtlesin daltonit, kes andis mulle arvete konsolideerimiseks 43000 eurot, kui vajate kiiret laenu, pöörduge e-posti teel: diamondloans24@yahoo.com whatsapp +16613814014

    VastaKustuta
  12. Head päeva,

    Olen üliõpilane ja mul oli vaja tasuda õppemaksu eest. Proovisin otsida isiklikku laenu, kuid edutult, kuni mu lähedane sõber tutvustas mind laenuandjale, kes aitas teda ettevõtte jaoks raha kogumisel.

    Võtsin ühendust hr Beniga 8000 euro suuruse laenutaotluse saamiseks ja minu suurimaks üllatuseks anti mulle täna laen.

    Olen väga põnevil ja tahan tungivalt soovitada kõigil, kes on huvitatud laenu saamisest, palun ühendust võtta hr Beniga, kasutades tema laenutaotluse e-posti aadressi: benuk010@gmail.com

    Hr Ben pakub igat liiki laene ja need on kõige paremad laenud. Saatke hr Benile täna laen e-kirjaga

    Aitäh
    Hr Ben

    VastaKustuta
  13. Head päeva,

    Olen üliõpilane ja mul oli vaja tasuda õppemaksu, proovisin otsida isiklikku laenu, kuid edutult, kuni mu lähedane sõber tutvustas mind laenuandjale, kes aitas teda ettevõtte jaoks raha kogumisel.

    Võtsin ühendust hr Henri Martiniga 8000 euro suuruse laenutaotluse saamiseks ja minu suurimaks üllatuseks anti mulle täna laen.

    Olen väga põnevil ja tahan tungivalt soovitada kõigil, kes on huvitatud laenu saamisest, palun ühendust võtta hr Henri Martiniga, kasutades tema laenutaotluse e-posti aadressi: henrimartin227@gmail.com

    Henri Martin pakub igat liiki laene ja need on kõige paremad laenud. Saada täna laenu saamiseks hr Henri Martin.

    Aitäh
    Hr Henri Martin

    VastaKustuta
  14. PEAB LUGEMA: KUIDAS SAIN 275 000,00 USA dollari suuruse laenu sellelt suurelt ettevõttelt, mida nimetati laenukrediidiasutusteks

    Tere kõigile üle maailma, mina olen Abdur Raheem, Egiptusest Kairost. Olen kahe lapse üksikema ja jäin rahalisse olukorda ning pidin refinantseerima ja oma arved tasuma. Üritasin otsida laene erinevatelt laenufirmadelt, nii era- kui ka ettevõtetelt, kuid mitte kunagi edukalt ja enamik panku keeldus mu laenust, ei lange nende petturite ohvriks, kes nimetavad neid rahalaenuandjateks, nad on kõik kelmid, kõik, mida nad tahavad on teie raha ja te ei kuule neist enam kunagi, nad tegid seda mulle neli korda, enne kui seda krediidiasutustele laenu saamiseks esitati, kõige huvitavam on see, et minu laen kanti mulle üle 48 aasta pärast. tundi, seega soovitame teil võtta ühendust krediidilaenuasutustega, kui olete huvitatud laenude saamisest ja olete kindel, et saate need õigeaegselt tagasi maksta, võite nendega ühendust võtta WhatsAppi numbri kaudu: +393510483991
    E-post: (loancreditinstitutions00@yahoo.com) Krediidikontroll puudub, allakirjutanu pole ainult 2% intressimääraga ning paremate tagasimakseplaanide ja ajakavaga, kui teil on vaja tagatiseta laenu saamiseks ühendust võtta mõne ettevõttega, siis võtke ühendust laenukrediidiga asutused täna laenu saamiseks

    Nad pakuvad igasuguseid laenukategooriaid

    Lühiajaline laen (1_10 aastat)
    Pikaajaline laen (20_30 aastat)

    Ta pakub selliseid laene

    * Laenud kinnisvara ostmiseks Kodulaen ............., Ärilaen ........
    Võlgade konsolideerimise laen ....... Õppelaen .........., Ärilaen
    Ärilaen ......., Ettevõtte laen .............. Hüpoteeklaen
    ehituslaen ..... autolaen ........ hotellilaen .... isiklikud laenud..kinnisvaralaenud jne.

    E-post .......... (loancreditinstitutions00@yahoo.com) WhatsAppi number: +393510483991
    Kui rääkida finantskriisist ja peate olema finantskriisist vaba, siis on laenavad krediidiasutused õige koht, palun öelge neile lihtsalt, et Abdur Raheem juhib teie õnne ....

    VastaKustuta
  15. Kas vajate kiiret laenu? Anname eralaene? Ärilaenud? Kodulaenud? Põllumajanduslaenud? Hariduslaenud? Deebet-konsolideerimislaenud? Veoauto laenud? Autolaenud? Hotellilaenud? Laenud refinantseerida? ja rohkem koolilaenud? Stardilaenud? .Pakume 2% intressiga! Võtke meiega ühendust: dakany.endre@gmail.com

    VastaKustuta
  16. Kas vajate kiireloomulist laenu Kas vajate kiiret pika- või lühiajalist laenu suhteliselt madala intressimääraga, kuni 2%? Pakume ärilaenu, eralaenu, kodulaenu, autolaenu, õppelaenu, võlgade konsolideerimislaenu jne. lisateabe saamiseks võtke ettevõttega ühendust e-posti teel
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com
    henryadersoncreditinvestment@gmail.com

    VastaKustuta
  17. Pakume laenu äri- või eraeesmärkidel, intressimäär on 3%. Kui jah, saatke e-kiri järgmise teabega
    ::: palmarhurtrhelpsinvestment12@gmail.com kaudu
    * Täisnimi: .................................
    * Nõutav laenusumma: ..............
    * Pikkus: ................................
    * Riik: ......................................
    *Telefon: ...................................
    * Amet: ................................
    * Kuu sissetulek: ........................

    Teie rahulolu ja rahaline edu on meie eesmärk, kuna asume siin Belgias

    Saatke meile e-kiri aadressil palmarhurtrhelpsinvestment12@gmail.com

    VastaKustuta
  18. Tere kõigile. Nägin kommentaare inimestelt, kes olid juba saanud oma laenu KARIN SABINE FINANCE GROUPilt ja siis otsustasin vastavalt nende soovitustele taotleda ja paar tundi tagasi kinnitasin oma isiklikul pangakontol kokku 9000 eurot, mille taotlesin. . See on tõesti suurepärane uudis ja soovitan kõigil, kes vajavad tõelist laenu, taotleda oma e-posti teel (sabinhelps@gmail.com whatsapp +7 901 709-57-43). Olen nüüd õnnelik, et sain laenu, mida küsisin

    VastaKustuta
  19. Olen Lydia veronika Belgiast, taotlesin laenu summas 9000 eurot ja see kiideti MICHEAL JOSE FINANCE HOME'iga heaks pärast 3-päevast minu taotluse esitamist. Kõik, kes otsivad legaalset laenu, soovitan teid selle ettevõtte poole. abi eest, mida nad mulle andsid. Lisateabe saamiseks võite temaga ühendust võtta aadressil: infomichealfinanceltd@gmail.com või WhatsApp: +14699724809

    VastaKustuta
  20. Ma elan Hollandis ja olen täna õnnelik naine? Ütlesin endale, et soovitan iga laenuandjat, kes võiks minu ja minu pere elu muuta, kõigile, kes laenu otsivad. Kui vajate laenu ja olete 100% kindel, et maksate laenu tagasi, võtke nendega ühendust juba täna meili teel: lapofunding960@outlook.com

    VastaKustuta
  21. Tere, sõbrad, olen täna nii väga õnnelik, et sain oma laenu ettevõttelt Mark Laen Ltd oma kontole edukalt oma kontole, et maksta oma arveid ja hoolitseda oma pere eest. Kui teil on vaja ka laenu, ärge jätke kasutamata seda võimalust talle meilisõnumi saatmiseks ja enda oma saamiseks. samuti võtke nendega kohe ühendust aadressil (infomarkloanltd247@gmail.com) või WhatsAppis +1(469)972-4809. Head õnne

    VastaKustuta
  22. Tere,

    Kas vajate oma rahuloluks mugavat laenu? Pakume soodsat 3% intressimääraga laenu kohalikele ja rahvusvahelistele laenuvõtjatele. Oleme sertifitseeritud, usaldusväärsed, usaldusväärsed, tõhusad, kiired ja dünaamilised ning teeme koostööd. anname pikaajalist laenu maksimaalselt 2-50 aastaks.

    Kas vajate võlgade tasumiseks, ettevõtte alustamiseks või mõnel muul põhjusel otsest, lihtsat ja soodsat laenu? Kui jah, võtke meiega laenutaotlusega ühendust.

    See pakkumine on tõsistele inimestele.

    Huvi korral võtke meiega ühendust aadressil: E-post:   easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +13323304179

    Oleme sertifitseeritud,
    usaldusväärne, usaldusväärne, tõhus, kiire ja dünaamiline.

    Parimate soovidega,
    Derek Douglas
    easyloanfirm2020@gmail.com
    WhatsApp: +13323304179

    3% Lihtne ja soodne laenupakkumine

    VastaKustuta
  23. Kas vajate kiiret laenu? Kas teil on ettevõtte käivitamiseks vaja mingit laenu? Kas vajate maja või auto ostmiseks laenu? Või vajate arvete tasumiseks või enda eest hoolitsemiseks laenu? Kui jah, saatke meile täna e-kiri aadressil (dakany.endre@gmail.com) ja hankige oma laen.

    VastaKustuta
  24. Pakume laene 2%, pakume võlgade konsolideerimise laene, ärilaenud, eralaenud, autolaenud, hotellilaenud, õppelaenud, isiklikud laenud kodu refinantseerimislaenud, lisateabe saamiseks e-post: (dakany.endre@gmail.com)

    VastaKustuta
  25. Hankige laen juba täna madala intressimääraga Rakendage nüüd laenud on antud intressimääraga 2% Rakendage kohe see võib teie äri veelgi tõsta. Pakume laenu äri- ja eraisikutele, kui vajate laenu ettevõtte alustamiseks või laenu arvete tasumiseks, võtke meiega kohe ühendust aadressil (dakany.endre@gmail.com) ja hankige meie ettevõttelt laenu... Pakun parimat laenuteenust.

    Laenupakkumine

    VastaKustuta
  26. Kas vajate kiiret laenu? Kas me väljastame eralaene? Ärilaen? Kodulaen? Põllumajanduslaen? Hariduslaen? Võlgade konsolideerimise laenud? Veoauto laen? Autolaen? Hotellilaen? Laenud refinantseerida? ja veel koolilaenu? Stardilaen? .Pakume 2% intressi! Võtke meiega ühendust aadressil: (dakany.endre@gmail.com)

    Laenupakkumine

    VastaKustuta
  27. Tere päevast, ma olen nüüd nii õnnelik, sest täna sain sellelt healt ettevõttelt oma 89 000 € laenu, samuti võite nendega ühendust võtta, kui vajate kiirlaenu, võtke nendega ühendust selle e-posti teel: (sabinhelps@gmail.com) või sabinhelps01@outlook.com või telegramm: https://t.me/Debra_loans

    VastaKustuta
  28. Mitte iga Interneti-laenuandja pole seaduslik! Mul õnnestus täna lõpuks saada laenu 25 000,00. Ma pole kunagi uskunud, et ausad laenuandjad eksisteerivad pärast seda, kui nii paljud veebilaenuandjad on neid petnud. Kaotasin 12000 ja kaotasin lootuse Interneti-laenuandjatele, ma ei saanud madala krediidivõime tõttu siin oma pangast laenu võtta, kuni võtsin ühendust selle laenufirmaga Maria Katarzyna Global Firm. Kui vajate ausat laenu, võtke nendega juba täna ühendust, nad on seaduslikud ja usaldusväärsed, nad pakuvad igat tüüpi laene isegi madala krediidiskooriga, võtke ühendust nende ettevõtte aadressiga (mariakatarzyna167@gmail.com) or Whats-App (+48-780-907-017) et saada täna laenu

    VastaKustuta