9. detsember 2011

Eesti julgeolekuga mängijad peavad erakonnast lahkuma


Õhk on juba puhtamaks läinud. Homme läheb see veel puhtamaks, ja see on hea.
Ma tahan, et erakonnas sees ja loomulikult ka väljapoole ei jääks ühtegi vastamata küsimust. Erakonna isepuhastumisvõime on tegelikult väga suurepärane asi, olgugi vahest valulik. Ministriametiga käib kaasas kohustus vastata kõikidele küsimustele ning vastuste kuulamiseks ja seepeale oma arvamuse avaldamiseks volikogu ju kogunebki. Väga hea, et koguneb, selgus on alati kõige parem.

Stelmach ja Raudne peavad erakonnast lahkuma. Ja mitte ainult ebaeetilise äritsemise tõttu elamislubadega, vaid ka seetõttu, et selline tegevus kujutab endast tegelikku julgeolekuriski riigile tervikuna. Kes pole veel mõistnud, kui odavalt ja lihtsalt on võimalik üks valitsuserakond tule alla seada, pole suurt midagi mõistnud.

Ma ootan, et Eesti ja minu erakonna lippu hoitakse homme kõrgel. IRL on vahest küll tüütuseni omavahel naaklev ja mõnikord emotsionaalsusest, mitte ratsionaalsusest pulbitsev erakond, ent sellest erakonnast pole just seetõttu ausatel inimestel küll põhjust välja astuda. Ehkki musta pesu avalik pesemine on mulle põhimõtteliselt vastukarva, olen ma rõõmus selle üle, et seda üleüldse pestakse. See on väga põhimõtteline erinevus ühest teisest erakonnast, kus pesupali kunagi ei puudutagi. IRL on vägagi elus erakond, ja ma loodan, et just sellele avatud elule pööratakse homsest tähelepanu rohkem kui kaaserakondlaste poolt suremishõigetele – jah, see halamine, mõnikord ka alatu hala palun lõpetage ka ära.  

Ma ei soovi ärgata hommikuti ning lugeda lehest järjekordset avaldust, milles kutsutakse erakonnakaaslasi allkirju koguma kellegi poolt või kellegi vastu. Räägime rohkem omavahel.

Avatud õhkkond ning kogu info, mille alusel otsustada. Stelmachi ja Raudse lahkumisavaldus erakonnast. Elujaatav eneseväärikus. Neid kolme asja ootan homselt Isamaa ja Res Publica Liidu volikogult.


(Seisukohad on esitatud uudisteportaali Delfi palve peale kirjeldada, mida ootan homselt IRL volikogult, ning on esmalt Delfile saadetud)

5 kommentaari:

  1. Aga kuidas on ikkagi lood Siim Kabritsaga? Karksis pudel viina ja hääleke, Tallinnas korteri osanik ja 147 üürilist? Kuidas ikkagi on lood, kas kaitsevarjuks Seedrile, kes ise Volikogu juhina püüab päästa, mis annab. Kuidas on lood 8 miljoniga ja väljapetetud toetustega Aardlapalu poldril? Kuidas keegi ei küsi ja arvab siis, et ühest- kahest "peerust" saab kogu õhu puhtaks?

    VastaKustuta
  2. Hea Valdo Paddar,
    Sind on meie erakonnast välja visatud. Seega ei saa Sa osaleda volikogus küsijana. Küll aga saad Sa saata need küsimused nendele isikutele vastamiseks, keda need puudutavad.
    Parimat,
    Liisa

    VastaKustuta
  3. Tere,

    Mina pole aru saanud kui odavalt ning lihtsalt on üks valitsuserakond võimalik "tule" alla seada. Järelikult pole ma kodanikuna suur midagi mõistnud. Seega, kas Te saaksite palun mulle pikemalt selgitada seda, kuidas on kahe kuni kolme mehe poolt võimalik tekitada riski kogu meie riigile? Struktuurile, mis võiks/peaks toimima pikki aastaid/aastakümneid.

    poliitliselt end mittemääratlenud kodanik:

    Ott

    VastaKustuta
  4. Hea Ott, president on oma eelmise aasta lõpu kõnedes sellele küsimusele paremini vastanud, kui ma seda siin kommentaariks mahuks tegema.

    VastaKustuta
  5. Aga mind puudutas ning kõnetas just Teie blogi lugemine. Ma ei oodanud siit suunavat viidet ERR arhiivi. Pigem ikka Teie enese seisukohta.

    Ott

    VastaKustuta